Voordelen

Er zijn een groot aantal voordelen die een warmtepomp te bieden heeft welke we graag met je bespreken.

– Energiebesparing

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je minder energie nodig hebt. De energiebesparing kan soms wel oplopen tot 55%. Het is ongekend hoeveel energie je kunt besparen met een warmtepomp. Je hebt bijna geen gas meer nodig en ook geen fossiele brandstoffen. Een warmtepomp is namelijk zeer efficiƫnt en met een beetje gas of elektriciteit kun je al heel veel verwarmen of koelen. Als je voor de rest van de woning de energie opwekt met zonnepanelen dan heb je een nog duurzamere woning en een nog lagere energierekening natuurlijk.

– Minder CO2 uitstoot

Het is mogelijk om met een warmtepomp veel minder CO2 uitstoot te produceren dan met een normale CV ketel. Met een warmtepomp kun je dus ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu. En dat is natuurlijk wel een positieve gedachte. Misschien is het een bijkomend voordeel en misschien is het wel de reden waarom je voor een warmtepomp kiest.

– Warm maken en ook koelen

Het is met een warmtepomp mogelijk om je huis goed te verwarmen. Vooral in de herfst en de winter is dit natuurlijk heerlijk. Daarnaast kan een warmtepomp je woning ook afkoelen in de zomer. Het is trouwens ook mogelijk om het tapwater te laten verwarmen door een warmtepomp als je dat wilt.

Wat kost een warmtepomp?

Een warmtepomp is er in tal van mogelijkheden te krijgen. Het is vaak goed om eerst te kijken wat er mogelijk is in jouw woning met betrekking tot een warmtepomp. Ook is het belangrijk om te weten hoeveel warmte je nu eigenlijk nodig hebt. Het beste is om offertes op te vragen om zo een goed beeld te krijgen van de kosten van een warmtepomp. Je kunt dan ook op een bewuste manier een goede keuze maken. Zie ook pagina warmtepomp offertes.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Warmtepomp
> Garantieregeling
> Warmtepomp kopen
> Prijzen
> Warmtepomp offertes